Kriptovaluta vásárlása és eladása – útmutató kezdőknek

Bár a kriptovaluták vásárlása és eladása ijesztőnek tűnhet, ha ismered az alapokat, valójában ez egy meglehetősen egyszerű folyamat. Ebben az útmutatóban végigkísérjük a kriptovaluták vásárlásának és eladásának folyamatát, a tárca létrehozásától a kereskedés lebonyolításáig.

1. lépés: Válassz egy kriptotárcát!

A kriptovaluták vásárlásának és eladásának első lépése a kriptotárca kiválasztása. A kriptotárca a kriptopénz digitális tárolására szolgál. Többféle tárca létezik, köztük forró tárcák (internethez csatlakozik) és hideg tárcák (nem csatlakozik az internethez). Egyszerűsége és hozzáférhetősége miatt a forró pénztárca ajánlott az új felhasználók számára. A két legismertebb forró tárca a Binance és a Coinbase.

2. lépés: Regisztrálj egy fiókot!

A kripto pénztárca kiválasztása után létre kell hoznod egy felhasználói fiókot. Ehhez meg kell adnod a személyes adataid és a személyazonosságod is igazolnod kell. Nagyon fontos, hogy olyan tárcát válassz, amelynek jó hírneve van a kriptoközösségben, és nagy hangsúlyt fektet a biztonságra.

3. lépés: Helyezz pénzt a kriptotárcába!

A kriptopénz vásárlásához pénzt kell hozzáadnod a tárcádhoz. Ezt megteheted bankkártya/hitelkártya használatával vagy bankszámla csatlakoztatásával. Figyelj arra, hogy olyan pénztárcát válassz, amely megfelel az igényeidnek, mert nem minden pénztárca fogad el minden fizetési módot.

4. lépés: Válaszd ki a megvásárolni kívánt kriptopénzt!

Miután pénzt tettél a pénztárcádba, kiválaszthatod a megvásárolni kívánt kriptopénzt. Az Ethereum, a Litecoin és a Ripple mellett a legismertebb kriptopénz a Bitcoin. Mielőtt kriptopénzt vásárolnál, mindenképp végezd el a házi feladatod, és járj utána, hogy milyen kriptovaluták a legideálisabbak számodra, mik a lehetséges előnyök és hátrányok. Erről itt írtunk bővebben.

5. lépés: Kezdd el a kereskedést!

Ahhoz, hogy valamilyen kriptovalutát vásárolj ki kell választanod az adott típust, megadnod az összeget, amilyen értékben vennél majd meg kell erősítened a tranzakciót. Ugyanezek a lépések az eladásnál is, válaszd ki az eladni kívánt kriptopénzt, add meg az összeget, amelyet kapni szeretnél érte, és erősítsd meg a kereskedést.

Végül, ha már az alapjait érted, hogyan működik, a kriptovaluták vásárlása és eladása meglehetősen egyszerű. Ezek az egyszerű lépések lehetővé teszik, hogy kriptovalutákat vásárolj és adj el otthonról, kényelmesen.